Magento 2.3 End of Life

Hvad betyder End of Life?

Når en Magento version når "end of life", betyder det at den version ikke længere vil blive opdateret med de nyeste funktioner og sikkerhedsrettelser. Magento webshops der kører på de nyeste version, vil være bedre beskyttet mod eventuelle sikkerhedssårbarheder. Derfor anbefales det altid at opgraderer din Magento webshop, når nye versioner udgives, men i endnu højere grad når den version din magento shop er på har nået "end of life".

1. Begrænset markedspladskompatibilitet og support

Adobe udgav en erklæring om, at alle moduler, der ikke var kompatible med Magento version 2.4.4, ville blive fjernet fra markedspladsen efter den 5. juli, hvilket betyder, at udviklere primært vil fokusere på at udvikle og vedligeholde moduler, der understøtter 2.4-udgivelseslinjen.
Desuden vil moduler, der kun understøtter 2.3, blive forældede, efter at versionen er End of Life, og vil blive fjernet fra markedspladsen.
Normalt når en udgivelseslinje når slutningen af ​​deres levetid, holder modulskabere også op med at understøtte den udgivelseslinje, hvilket betyder, at modulerne vil være forældede og mindre sikre og stabile. Du kan også opleve, at du ikke vil være i stand til at modtage support, hvis du oplever fejl relateret til modulet.

2. Adobe vil ikke længere udgive sikkerhedsrettelser og opdateringer

Når Adobe udgiver en udgivelseslinje eller en version, stopper al officiel support og opdatering. Det betyder, at din webshop bliver endnu mere sårbar over for sikkerhedsproblemer og bliver mindre sikker. Det kan også betyde, at du ikke længere vil være PCI-kompatibel, da kravene ændres hele tiden, og ikke vil blive opdateret i de gamle, ikke-supporterede versioner.

3. DevDocs eksisterer ikke for 2.3

DevDocs er en guide til udviklere, der gør det nemt for dem at søge og fejlfinde problemer. Når Magento version 2.3 når EOL, vil DevDocs til 2.3 også blive fjernet fra DevDocs platformen. Det betyder, at det bliver sværere at supportere, fejlfinde, løse problemer og implementere nye funktioner på 2.3.

Forbedrede funktioner

Den nye udgivelseslinje kommer med en masse nye funktioner samt forbedringer til eksisterende funktioner;
- Page Builder (tidligere kun tilgængelig på Adobe Commerce)
- Køb online, mulighed for afhentning i butik (in-store pickup)
- Support af headless og PWA-udvikling
- Forbedret overensstemmelse med standard retningslinjer for tilgængelighed

Sikkerhedsforbedringer

- Understøtter ReCaptcha på kuponkoder i frontend
- Forbedret validering for at eliminere upload af ikke-alfanumeriske filer
- Tokens for OAuth-adgang og nulstilling af adgangskode er nu krypteret, når de er gemt i databasen.
- Sessions-id'er gemmes ikke længere i databasen

Præstationsforbedringer

Den nyeste version af Magento understøtter nye versioner af forskellige software, der bruges på Magento. Nyere versioner betyder sikrere og hurtigere software. Eksempler:
- Kompatibel med PHP 8.1
- jquery-ui er blevet opgraderet til version 1.13.0.
- ElasticSearch 7.16
- Open Search 1.2 er tilføjet
Den nye udgivelseslinje kan også understøtte 10 gange større kataloger, behandle 5 gange større transaktionsvolumen hver time og meget mere.

Disse er kun en lille brøkdel af alle de forbedringer og forbedringer, der er tilføjet i 2.4-udgivelseslinjen.

Spørgsmål

Hvor længe vil Magento 2.3 blive understøttet?

Den officielle support til denne udgivelseslinje slutter den 8. september 2022

Hvor lang tid tager det at opgradere min Magento Webshop?

Dette afhænger af mange faktorer; hvilken version du er på i øjeblikket, hvor mange websites du har, hvor mange moduler du har installeret, hvor meget custom funktionalitet der er implementeret, og hvor mange tredjeparts integrationer du har. Det kan være alt mellem 50-500 timer. Hvis du ønsker et gratis estimat på, hvor lang tid det vil tage at opgradere din Magento-shop, så tøv ikke med at kontakte os. Nogle af de glade partnere, der har opgraderet deres Magento 2 shops ved os: www.kaffekapslen.dk, www.ergopartner.dk og www.aarhusseashop.dk

Hvor ofte udgiver Adobe nye Magento-versioner?

Adobe udgiver nye versioner 3 gange om året. Ikke alle af dem er fulde versionsopgraderinger, da der er forskellige typer af versionsudgivelser fra Adobe:
Patch-udgivelser – inkluderer sikkerhed, compliance, ydeevne og højprioriterede kvalitetsrettelser.
Sikkerhedspatch-udgivelser – opdateringer, der kun gælder for sikkerhed for at holde webshops sikre og kompatible.
Funktionsudgivelser – opdateringer til funktioner eller tilføjelse af nye funktioner, uafhængigt af
udgivelse af patch. Dette inkluderer for eksempel Page Builder og lagerstyring (MSI)

Resumé

For at forblive sikker og kompatibel, og samtidig nyde godt af fejlrettelser (bug fixes), nye funktioner og forbedringer, anbefales det stærkt at blive opgraderet til den nyeste Magento-version. Det kan tage mange timer at udføre en vellykket opgradering, men det kan være endnu dyrere for dig som shop-ejer ikke at gøre det. Teknologien forbedres og udvikles hver dag, og for at forblive konkurrencedygtig skal du bruge den nyeste teknologi, så du kan tilbyde dine kunder den bedste, hurtigste og sikreste oplevelse. Den nyeste version af Magento, Magento version 2.4.5, udkommer den 9. august i år, og vi har skrevet highlights ned for dig i denne artikel her.